Material specialprodukter

Under många år har vi hittat ett antal produkter och tillverkare som har lite udda och unika saker som då och då behövs. Dessa är ofta svåra att hitta och inte alltid kända. Här beskriver vi kortfattat en del av dessa produkter.

* Basaltfiber , basaltduk , basaltnät och basaltarmeringsjärn.

aluminum foil coated kevlar2Sedan många år jobbar vi ihop med flera tillverkare som kan tillverka det mesta i basaltfiber. Det inkluderar allt från choppad fiber för komposittillverkning där då basalt har bättre egenskaper än glasfiber av loknande slag. Vi har fiber på bobin för egen vävning av specialtextilier. Vi har mattor av olika slag och olika vävteknik i basalt. Detf finns klassade brandskyddsgardiner i detta material.  Vi har armeringsjärn i basalt med mycket bra egenskaper som tål allt i korrosion. Basalt har mycket goda kemiska egenskaper och tål höga temperaturen. Kombinationen hög temperatur och korrosiv och aggressiv miljö passar mycket bra för basaltprodukter.

cf ud 09

* Kiselfiber, kiselfiberduk, kiselfiber flerskikts textil och isolering.

Kiselfiber ( silica) är högrent kisel som omformats till en fin och mjuk fiber som kan användas som väx och textil. Den tål mycket höga temperaturer undfer lång tid utan att slitas eller krympa. 1250C kan de bästa klara under lång tid.


* Kolfiber  och kolfiberprodukter av olika slag

Vi kan leverera allt i kolfiber från tråd till textilier och halvfabrikat. Det går även att göra prepregs och specialare. Olika material kan blandas.


* Aramidfiber ( Kevlar) och andra special produkter baserad på denna teknik

Vi kan leverera allt i kolfiber från tråd till textilier och halvfabrikat. Vi har även kompositer av aramid och kolfiber samt specialprodukter för ballistiska skydd. Vid ballistska lösningar förekommer även AL2O3 i en komposit och vi kan via en leveratör leverera högren aliminiumoxid med högsta hårdhet. Det finns även en extra seg fiber som absorberar energi bättre än andra samt en extra brandtålig version.


* Brandskyddsgardiner för att begränsa eld och olyckor. Basaltdrapperier mm.

Vi har en leverantör som har testade och godkända basaltgardiner som kan användas som brandskyddsgardiner. Dessa stoppar då en brands spridniing under ett bra tag och klarar den mest aggresiva kemin likt syror och baser.
* Magnesiumoxid baserade skivor ( MGO ) Magnesiumsilikat produkter

Unknxown

Denna kan liknas med gipsskivor men är klart mycket bättre. Skivan är vit och stenhård och mycket starkare än gips. Den används i väggar i jordbävningsområden då den tål så mycketstryk och krafter. Den absorberar ej vatten så den är en idealisk beklädnad i våtutrymmen. Den tål även mycket hög temperatur likt gips men har ingen pappersyta och klarar mera stryk under värmen. I volym är den tämligen billig och kan passa på många ställen. Den mekaniska styrkan ger en mycket stabilare konstruktion än vad gips ger.* Mekaniska detaljer i titan, palladium och andra exotiska material för processindustrin.

Vi har en firma som sysslar med bearbetning i allt från syrafast stål till titan och palaldium mm. Priserna är vettiga och de har sysslat med detta i många år.

* Metallsvarvning och fräsning av detaljer i liten och större serie via några verkligt annorlunda tillverkare

Legotillverkare i Asien men även  från gamla Ryssland med stor kunskap och kapacitet. Vana vid MIL specifikationer och höga krav i stor volym.

* Gjutgods i de flesta metaller av högsta kvalitet

Legotillverkare i Asien men även  från gamla Ryssland med stor kunskap och kapacitet. De kan alla typer av gjuteriteknik och kan tillverka egna modeller och formar i sin verkstad.

* Eletro optiska system och komponenter av alla de slag.

Gamla leverantörer som sysslat med militäroptik i över 50 år. Den ena har 8000 anställda och gör alt från kikare till rymdkameror. Dessa känner vi sedan 20 år och kan erbjuda en riktigt bra och prisvärd lösning.

Brassparts

gatecam2jpg
Sunnytek Solar Sweden AB: cONTACT+46 73 708 80 64, +46 73 774 67 95