Energilösningar, Sol , Vind, Vatten, ljus och hybridteknik

WhatsApp Image 2019-05-29 at 15.15.58 (1)Philips gästis 4 KW

Våra solpaneler . Hela programmet med länkar till alla produktblad.

Till vänster en av våra soltegel lösningar som finns i olika utföranden. Till höger 4 KW CIGS paneler vi installerat i Järna hösten 2019

Traditionella solpaneler med aluminiumram Multi eller monokristalina. Effektområdet 3W till 250W. Sunnytek har ett komplett program av solpaneler och tillbehör för olika typer av tak.  Tunnfilms paneler med utmärkta egenskaper i mulet väder som passar bra i Sverige. Finns i stabila glasdesign eller som en flexibel paneler och dessa paneler har bättre prestanda än kiselpaneler speciellt vid mindre bra väder.

* Sunnytek Energitak är en framtidslösning för både tak och energi på en och samma gång.

IMG 1120

Specialsida om de mest intressanta solpanelerna under 2020 med nya effektivare modeller.

Shingled PERC solpaneler med den bästa verkningsgraden och ett vettiugt pris. Framtidens panel ?

BIPV solpaneler är designad för att vara en del av husets väggar eller tak. Sunnytek har kristalina BIPV paneler i olika färger.        

solar-slate-pro

Solpanelstegel eller soltak som ersätter vanligt tegel men har solpanelerna integrerade med tegelpannorna. 


Energisystem för plusenergi hus. Bilden visar det vinnande förslaget för Skogsvallen och de 16 radhus som kommer att byggas med solpaneler på väggar och tak. Stort energilager kan snabbladda elbilen. Bi-direktionella energi omvandlare.

IMG 1228

Energilösningen för egna villan och vad som behövs. Summering av vår teknik.

Mekanik av olika slag för montage av solpaneler.

Growatt inverters för att hantera elen som produceras av alla sol panelerna. On grid eller off grid hybrid system med energilager. SPF serien är en hybridinverter med stor flexibilitet. Growatts inverterkatalog.

Flexpaneler som klistras på taket. Levereras på en rulle. Vi har flera hållbara typer och de passar bäst på papp eller plåttak.

Byggnadsintegrerade solpaneler där panelen är ett byggelement

Bifaciala dubbelsidiga solpaneler som samlar energi på bägge sidorna. Ger mer energi och passar för markmontage.

Carport med solpaneler som komplett byggsats.

Bilder på en del av våra solinstallationer

Sunnytek miljöteknik och moderna energilösningar.        

Solfångare för produktion av varmvatten för husbehov. Platta modeller AS 400 serien. Unik glykolfri design.  I Sverige kan en anläggning ge varmvatten i 6-9 månader för ett hus.

Hybrid solfångare som ger såväl varmvatten som el ur samma panel. Detta är av koncentratortyp som fokuserar ljuset med en parabolisk spegel. Hög vattentemperatur och liten vattenvolym vilket är bra om man har glykol i systemet på vintern. Uteffekten kan vara 1500W i värme och 275W el ur en och samma panel. På de flesta installationer behövs såväl el som varmvatten och då är detta den perfekta lösningen. 

Hybridsystem med sol och vind med energilager installerat i Sundbyberg       

Energilager av olika slag inklusive Ni-MH system och saltbatterier

PVT paneler  Fotovoltaiska termiska solpaneler

Nollenergi hus i Sverige. Sunnytek har den kompletta lösningen                  

Fixarsidan med en massa bra produkter för den händige inom energiteknik

Sunny-Tak hetluftsystem for uppvärmning av villor med den värme som hettar upp vinden vid solsken. En enkel och smart lösning.

Stirling generatorer ger el från väme från en gaslåga eller vedeldning med pellets. Dessa är ytterst driftsäkra med upp till 50 000 timmars livslängd utan service annat är rengöring. Generatorn Sunnytek leverera ger 1 KW elektyricitet och 5 KW värme som bägge kan användas. Ljudnivån är mycket låg och de vibrerar nästan inte och är den ideala lösningen då kraven är höga på driftsäkerhet eller som nödgenerator.

Gengasgeneratorer av helautomatisk typ som ger el och varmvatten för tex en lantgård. Bra för de som vill leva off grid utan en elleverantör.

Biogen den nya vedpannn med en inbyggd Stirling generator för upp till 1 KW el + värme.

Termo-elektriska generatorer ger el direkt från värme. Via ett så kallar Peltierelement kan värme och kyla ge elektricitet. Värmer ena sidan på en kylare och på den andra sitter en kylare som kyler ned elementet och värmeskillnaden ger då elektricitet. Sunnytek har ett antal storlekar från 10W till 500W effekt som fungerar på en vedspis eller med en gasflamma. Om generatorerna kopplas på en vedspis så kan huset samtidigt få el för belysning och mobilladdare och detta med spillvärmen som annnars inte används. Nu finns även en vedpanna för villor som ger både varmvatten och el ur samma enhet.

Gen gasaggregat och gengas generatorer.  Detta kallas även syntetisk gas.

Pelton-Inclinded-Jet-Hydro-Turbine

Minikraftverk från 300W och uppåt. Dessa små turbiner passar perfekt i en liten bäck att alstra el till ett hus. Finns flera modeller för de flesta behov. De små är synnerligen priseffektiva och kostar under 10 000 kr. Små propeller turbiner för vattendrag utan dam.

Skolpaket för skolor i områden utan elektriskt nät och passar i länder utan el.

Hybrid installationer generell information där vi blandar olika energikällor så de matchar varandra mycket bättre än vad en enda energikälla klarar av.

Case study Gakwende om kostnaderna för att skapa el i en liten by i Burundi med vår nya prisvärda teknik. Blandning av vatten kraft och solenergi.

Home power kits är ett paket för mindre hus som ger el och ljus eller mer än då. Fokus landsbygden i Afrika men den är den perfekta lösningen för sommarstugans gästhus eller vedboden. Rimlig kostad och enkel installation gör den attraktiv även i Sverige.

Energisystem för lantbruksfastighet. Fungerande el utan nätanslutning med låg driftskostnad.

Hybridinstallation i en liten by och hur man kombinerar sol och vattenkraft på ett enkelt sätt. 

Klipp elkabeln några förslag hur detta kan hanteras så ni slipper elbolagen och nätkostnaderna.

Gengas generatorer som gör el från flis och värme och biomassa.                            Biomassa till diesel converter "Bio diesel"

Sol och energi i villor. Summering och sammanfattning av den teknik vi jobbar med.

Sunnytak hetluftsystem med solvärme som torkar och värmer ert hus.

FX värmeåtervinning av frånluft med värmeväxlare. Prisvärd värmeväxlare.

Keberos vattenvärmare är en smart tillsats som ger varmt vatten av elen från era solpaneler. Med denna har ni enkelt varmvatten på sommaren då ni har överskott på solenergi. Ger ungefär samkmka funktion som solfångare men smartare och billigare.

Aktivt ställbart fönster som medger att man kan växla elektriskt mellan mjölkglas / opal gras och klart glas med en tryckknapp. Ersätter gardiner och har en ställbar genomsynlighet.

Talking stones är ett energistyrningskoncept för byggnader baserad på en ny sensorteknik med datainsamling som sker trådlöst. Unikt är att inga kablar eller spänning behövs utan systemet är självförsörjande och trådlöst. 

Solspegel för matlagning med solen som enda värmekälla. Denna spännande och unika lösning fungerar om det är solsken. Solspegeln har en parabolisk spegel som fokuserar solljuset på en liten yta där man då kan koka eller grilla maten. Effekten är god men fungerar bara vid solsken.

Samlingssida med led belysning av olika slag.         Affärs och butiks belysning.      Growatt inverters.

Sunnytek Solar Sweden AB: cONTACT+46 73 708 80 64, +46 73 774 67 95