Solenergi för Skandinaviska förhållanden

IMG 1216Solskydd-Malmöstad

Sunnytek erbjuder solenergiteknik som passar i Skandinaviskt klimat. Sunnytek har allt från komponenter till kompletta system. Detta inkluderar även hybridsystem och energilager med den nyaste tekniken. Om så önskas har vi allt som behövs för att klippa elkabeln och göra sin egen el själv.

Solpaneler för att generera elektricitet eller så kallade fotovoltaiska solpaneler som är den vanligaste solpanelen som ger el från solens energi. Denna el kan användas för eget bruk eller exporteras och säljas eller lagras för framtida behov. Vi arbetar mestadels med tunnfilmspaneler i Skandinavien på grund av ljusförhållandenna med moln och skuggningar. Tunnfilm är klart bättre de dagarna då solen inte skiner starkt.  

Hur man väljer solpanel i Sverige är en utbildande sida med en del matnyttigt.Läs gärna igenoim denna så är det lättare att förstå hur detta fungerar och vilka krav som är rimliga på en solkpanels installation.

Shingled tekniken ger mycket hög effekt per ytenhet och vettiga priser. Paneler mellan 365W och 435W effekt.

Länk till information om solpaneler för elektricitet.

Specialsida om de mest intressanta solpanelerna under 2020 med nya effektivare modeller

DJI 0008JPG

Soltak / taktegel med inbyggda solpaneler

Soltak / taktegel är en snygg prisvärd lösning vid renovering av äldre tegeltak där man får en ny takbeläggning med solenergi till rimlig kostnad.

Solfångare för att tillverka varmt vatten

Ny elegant teknik utan glykol med en byggsats typ platta paket design och unikt enkel. AS 400 kommer från Norge.

Färgade solpaneler med olika färger eller mönster passar som bygg och väggelement och ger en hållbar glasfasad som även producerar elektricitet.

Fixarsidan är en avdelning för Svenska kunder med fokus på nollenergi och smart miljövänlig eko teknik. 

IMG 4192image003

Jämförelse mellan energi ur olika typer av solpaneler .          

CIGS tunnfilmspanelen som passar bäst i Sverige om det skall fungera under hösten och vinter.

Shingled PERC solpaneler med den högsta verkningsgraden och vettiga priser. Mera detaljer om denna nya teknin som nu finns att leverera från 2020.

Bifaciala dubbelsidga solpaneler som ger energi från fram och baksidan.  Ny effektiv metod för att skapa ett eget elnät utan ett dyrt elbolag. Detaljerad info.

Byggnadsintegrerade solpaneler av BIPV typ. Solpanelen kan vara ett värdefullt byggelement i huset och ha dubbelfunktioner. Detta är helt klart framtidens teknik.

Bifaciala BIPV solcellspaneler som ger el från bägge sidorna och är ett byggelement.                                                                                                                    Solpaneler med olika färger och mönster.

Carport med solpaneler som byggsats. Vi har ett antal varianter av car ports men även uteplatser och uterum.

PVT solpaneler är en hybridpanel som ger varmvatten och el ur samma panel. Här har vi en modell som ger vatten upp till 70-80 C för det normala varmvattenbehovet i ett hus och samtidigt ger 250 W el ur samma panel. Dessa hybridpaneler ger stora fördelar vid montage på en begränsad yta. Normalt använder man en ackumulatortank ihop med panelerna. Länk till mer information om PVT hybrid paneler.

solfanger8-1 unnamed (kopia 2)

Solfångare är en panel som ger varmvatten från solen. ASV systemet vi säljer är unikt då den klarar en vinter utan antifrysvätska / glykol i slingan då den är självdränerade det är en enkel lösnig och man slipper glykol. Solpanelen kan ge närmare 100 C i temperatur en varm dag och har högre temperatur än en PVT panel.  

AF-400 är vår nya solfångare för villor som vill ha varmvatten. Den är helt nyutvecklad och produceras i Norge och kommer att vara vår nya glykolfria modell på sikt. 

Några av våra installationer inom solenergi området.  Våra inverters och elektronik.

Nollenergihus i Sverige beskrivningen hur det kan lösas.        Sol och energi i villor. 

Hybridsystem med sol och vind installerad i Sunbyberg      CIGS solpaneler och soltegel och byggelement med solpaneler.

Soltegel som kan ge elektricitet.  Solpaneler monterad på carport. Ladda bilen från taket! Levereras som en komplett byggsats.    *PID skydd för solfarmer mot galvaniska strömmar

Solräcken och byggelement med paneler              Inverters / omformare för elanläggningar           

Mekanik och solpanelsmongage lösningar.      Solskydd och entre tak med solpaneler som ger el för hemmet

Färgade tunnfilms solpaneler som kan matcha designen och huset bättre Sunnytek har ett antal olika färger på solpanelerna.

Färgade solpaneler av Kristallin typ.

Sunny-Tak hetluftsystem som värmer och torkar huset med den värme som finns på vinden utan någon som helst annar energi.

Solfångare för att producera ånga.  Denna solpanel kan ge hela 160 graders överhettad ånga och kan används mest i större system som i sjukhus och industrier.

Bilder på ång och varmvatten  producerande paneler.

Klipp elkabeln!  Förslag hur det kan gå till att klippa elkabeln med Sunnyteks teknik.

Inverters och elektronik för inkoppling av solfarmen            

Energi lagring behövs i många fall. Länk till vår kortform över våra energilager och backup system.

Electro pelletspanna som ger varmvatten och el under vinter månaderna.

Sunnytek Solar Sweden AB: cONTACT+46 73 708 80 64, +46 73 774 67 95