Batteri teknik  våra  produkter

unnamed-5 copyIMG 1782

Sunnytek har utvecklat batterilösningar i flera år för solsystem. Energilager har numera stöd och bidrag i samband med solfarmer för hemmet. De större solcellsbatterierna är speciella så här beskriver vi de batterier. De nyaste batterierna har  över 10 000 laddcyckeler och över 10 års garanti. 

Special batterier fär båten som är lätta och kraftfulla med Lithium eller LTO teknik.

* Energilager i huset som har solenergi.

* Blybatterier av olika slag från leveratörer i Asien eller Europa. Batterierna kan vara av vanlig biltyp men även AGM batterier som håller klart bättre. Bäst är som regel Gel batteriet. Vi har även rörceller för större batterilager OPZV batterier med 2 volts celler används då kraven är höga. Vi har byggt 90 KWH system med dessa batterier.

* Bipolära Ni-Mh batterier är en riktigt bra lösning. Dessa är Svenska och mycket miljövänliga och har mycket bra egenskaper i de flesta applikationerna. Livslängden är ca 20 år som energilager och de kan laddas och urladdas snabbt. De har ej de nackdelar som Lithium batterier har förutom att de väger mera.

* Komplett energilösning med den nya Ni-Mh tekniken inkluderande elektroniken som behövs.

* Saltbatteri med unika egenskaper. Detta batteri är kanske det mest miljövänliga batteriet med mycket bra egenskaper. Livslängd som energilager ca 15 årt med djupcykling ned tíll nästan 100% djup

* Li-Fe-Po batterier av olika slag. Dessa är klart bättre än Lithium Jon batterier och är stabila och håller längre. En serie är direkt kompatibel med 12 volts bil och båt batterier och har samma laddare och mycket bra egenskaper och livslängd.

* LTO batteriet är en variant med Lithium Titan Oxid med oöverträffade egenskaper som livslängd 10000 cykler / 30 år men även högsta tänkbara ladd och startström. Kan i vissa fall laddas / urladdas på 6 minuter.  

img indexlist-1 copy

* NAS batteriet är en bra lösning om det behövs mer än 1 MWH kapacitet. Detta batteri levereras i containers och har egenskaper för större energilager som industrisystem eller samhällskritiska applikationer. Livslängd 10 000 cykler / 90% / 30 år. Lägsta LCC kostnaden för stora batterisystem

Engelsk information om LTO batterier.         * Saltbatterier för energilager.

* Engelsk sammanfattning om större energilager och batteriteknik.

* Containerbaserade energilager.                      * NiFe batterier av robust typ

Nu kommer lösningar med energilager med vätgas och bränsleceller  för att ge el. De har speciella egenskaper med stora fördelar i viss lägen. Vätgas tankar kan lagra energin i lång tid och de slits ej som batterier.Idag är det då frågan om detta är en mogen teknik vilket kan vara tveksammt.

* Inverters och elektronik för er solfarm.

* Sammanfattning av energilager med vidare länkning

* Growatt energilager baserat på US 2000 celler från Pylontech.

* Rackbaserade energilager Screen Shot 2017-11-28 at 20.15.05Pylontech med flera.


* Retur till Fixarsidan.       * Retur till solenergi.       * Retur till energilager.      * Retur till inverters.     * Retur hemsida 1

Sunnytek Solar Sweden AB: cONTACT+46 73 708 80 64, +46 73 774 67 95